Cirq Skip

Upcycling volkscultuur
since 1999.

B Oomfanfare 38

bOOmfanfare

Gezinnen Muziek

Bomen, palen, bruggen, torens; niets is te gek voor de bOOmfanfare om in te kruipen...

Bomen, palen, bruggen, torens,... niets is gek genoeg om het muzikale collectief bOOmfanfare in te zien hangen! Ze spelen een eigentijds repertoire gebaseerd op traditionele volksmelodieën verrijkt met jazz en rockinvloeden. De bOOmfanfare werd in 2001 opgericht als huisorkest van cirQ. In Parachut, een vorige productie, bracht de bOOmfanfare haar muziek als een stel gestrande parachutisten. Speelgoed -en keukenelectronica werden aan het instrumentarium toegevoegd.

In 2018 startte een nieuwe productie: Ambulance Arborique

Na 10 jaar gebruik van de boom als middel, wordt deze vanaf nu het doel van de bOOmfanfare. Jarenlang heeft de fanfare kunnen genieten van het podium dat een boom biedt, het uitzicht op grote hoogte, de bescherming van de kruin, het gekwetter van de vogels,... Nu verschillende boomsoorten door ziektes bedreigd worden - de iep, de es, de paardenkastanje - besluit de bOOmfanfare zich om te scholen tot een MUGteam voor bomen. Een ploeg artsen en laboranten spoedt zich ter plaatse, stelt een diagnose, bespreekt de pathologie en voorziet een passende therapie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van medische spitstechnologie: echografisch onderzoek van sapstromen, scannerdetectie van parasieten, endoscopisch onderzoek van het stamhart en biopsie van de schors, antibiotische schimmelbehandeling, etc...

Sinds kort wordt ook in toenemende mate gebruik gemaakt van niet-invasieve behandelingstechnieken zoals massage met geluidsgolven en muziektherapie.