Cirq Skip

Upcycling volkscultuur
since 1999.

Dsc 6420

Refu Douane

Volwassenen Refu-acts

Onze douaniers weten graag alles.

Onze douaniers weten graag alles ... ze leggen met duivels plezier de bezoekers van je evenement op de rooster. Het enige probleem is dat de mensen die binnen willen op je evenement de taal van de douaniers niet spreken!

"در خيابان شما چند عدد قصابي وجود دارد؟"'

"سايز پا شما چنده ؟"

Een knullige assistent maakt er van "Hoeveel slagers zijn er in uw straat?", maar het kan evengoed betekenen "Gaat u achteraf recht naar huis?".

Eenmaal het gesprek achter de rug krijgen de bezoekers een stempel op hun "attest van immatriculatie". Een stevige handdruk bezegelt hun toelating en meteen voelt de bezoeker zich dubbel welkom.

Wakkere bezoekers snappen dat de douaniers de rol spelen van de douaniers die ze tegenkwamen op hun omzwervingen als politiek vluchteling. Deze act is immers samen met vluchtelingen ontworpen en wordt ook door hen uitgevoerd. Onze acteurs gebruiken de ervaring die ze opdeden aan de verschillende landsgrenzen op hun vluchtweg.

Deze act kan met een fotomaton huren waarmee bezoekers een pasfoto kunnen laten maken voor op hun attest. Dat levert een mooi aandenken op.

De douane-act kan ook met een heel mooi douanekantoor geleverd worden. Het kantoor wordt door festivals meestal ook gebruikt als shop of voor bonnenverkoop.