Cirq Skip

Upcycling volkscultuur
since 1999.

Dsc 6250

Refu Travel

Volwassenen Refu-acts

Reizen naar Aleppo of Baghdad was nog nooit zo goedkoop!

Mohsen heeft het gat in de markt gevonden. Recent maakte hij de reis uit het Midden-Oosten naar België. Vreemd genoeg merkt hij dat de gemiddelde Belg liever voor de 13e maal naar het saaie Frankrijk reist of, stel je voor, naar de koude van Stockholm! Onbegrijpelijk, en dat terwijl er net heel veel bussen, boten en containers leeg terug vertrekken uit Europa naar Syrië, Afghanistan of Irak.
Mohsen stampte voor ons, wereldvreemde Westerlingen, "Refu Travels" uit de grond. Hij kent de taal, cultuur, eetgewoonten, bezienswaardigheden en prachtige natuur van de regio als geen ander en wil je graag verleiden met een goedkope reis.

De bezoeker die verder kijkt en de ommezijde van de folder bekijkt ziet meteen dat de bestemming in realiteit geen droomreis zal opleveren. De reis en de folder zijn op deze manier maar een aanleiding voor een gesprek met Mohsen of de regio, ons beeld erover en zijn eigen ervaringen daar en hier.

Refu Travels laat de bezoeker van je evenement kennismaken met een acteur die de twee kanten van de medaille ervaarde. Zowel de rijke cultuur als de dramatische culturele en menselijke verwoestingen die er dagelijks plaatsvinden mogen geen ver-van ons-bed-show zijn. Deze act zorgt voor een directe link met deze - voor ons onbereikbare - culturen en maakt iedereen stil omdat de getuigenis zo echt is.

Deze act kan mobiel of in een kantoor. CirQ levert gedrukte reisfolders.