Cirq Skip

Upcycling volkscultuur
since 1999.

Averechts Annelies Vanhove13

Averechts

Gezinnen workshop familie gezinnen kinderen

Ik wil het niet! Ik doe het niet!

's Werelds beste opleiding in 'Activist worden' voor kinderen!

"Het is vijf voor twaalf! We moeten iets doen voor het te laat is! Dit kan echt niet langer, ik ben het beu, kotsbeu! Dit is de druppel die de emmer doet overlopen. Daarom zeg ik nee! Nee, nee, nee! over mijn lijk. Ik protesteer, NEE! ik wil het niet! Ik doe het niet! JA! ik doe averechts."

De verzetsleden van AVERECHTS geven lessen in 'luid scanderen', 'hoe iets blokkeren', 'zitstaken' en 'zichzelf vastketenen' op uw festival. In het atelier dat ons team meeneemt is alles aanwezig: doeken, verf, zeefdruk, hout, karton,... Eenmaal elk kind zijn geknutseld scandeermateriaal klaar heeft, claimen ze onder begeleiding diverse plekken op straat of het festivalterrein in. Kans op lichte anarchie is niet uitgesloten.

De voorstelling verloopt in 3 fases

1 - HET OPLEIDINGSCENTRUM VAN AVERECHTS

Wat maakt je boos? De kinderen/jongeren kiezen in het opleidingscentrum één thema of onrecht waartegen ze zich willen verzetten. Als je naar de wereld om je heen kijkt, waar word je onrustig van? Waar hoop je op? Wat veroorzaakt dat je bang bent voor de toekomst?

Een krachtige slogan!
In groep zetten ze hun onvrede om in een slimme, schokkende krachtige slogan. Een slogan die onmiddellijk invloed heeft en geen ruimte laat voor misinterpretatie en emoties op wekt. Deze slogan leren ze in groep scanderen.

2 ATELIER AVERECHTS

Maak zelf je spandoeken, protestborden en buttons. Schrijf je eerste pamflet! In het ATELIER AVERECHTS zetten de kinderen hun slogan op spandoeken en protestborden met echte graffiti-spuitbussen. Of omschrijven ze hun woede in een overtuigend pamflet.

3 ACTIE!

We gaan de straat op om onze eisen kenbaar te maken aan de wereld! Diverse betogingsmethodieken worden toegepast, zoals: luid scanderen, blokkades, zit- en ligstaking, speeches in de publieke ruimte, zichzelf vastketenen, van stil protest tot guerrilla acties.

AVERECHTS op jouw festival, theater of evenement? Het 'AVERECHTS- team' neemt alles mee

  • Het 'AVERECHTS- base camp' bestaat uit één grote tent met twee 'kamers'; het opleidingscentrum + het atelier.
  • In het atelier zijn alle materialen voor handen, zoals doeken, verf, zeefdruk, button machine, typemachine voor uitschrijven pamfletten, houten latten, karton en houten panelen.
  • Eenmaal ieder kind haar/zijn protest heeft vormgegeven gaan ze onder begeleiding de straat op of claimen ze diverse plekken in het theater/ op het festivalterrein. Kans op anarchie is niet uitgesloten!