Cirq Skip

Upcycling volkscultuur
since 1999.

D264050C66Eb0261Eda97372A3Ae21D8 Web Oktober17

OktoБЭЯ 17

15 jaar Handelsbeurs & 100 jaar Russische Revolutie

In het jaar dat de Handelsbeurs 15 werd, werd de Russische revolutie er 100. Om dat te vieren, katapulteerde CirQ Gent tijdens Oktober17 terug naar het Sint-Petersburg van begin vorige eeuw, met de Kouter als het Russische Paleisplein. Daar smeedde je samen het ijzer voor de revolutie.

De Kouter was zoals je hem nog nooit gezien en beleefd hebt. Aangekleed met vuurkorven waarop kastanjes poffen, met tussendoor de vrolijke gekte van CirQ. Een greep uit de activiteiten:

  • Zaag je eigen houtschijf in de houtzagerij en ga langs bij de smidse voor een gloeiend 15 jaar-brandmerk
  • Creëer je eigen spandoeken voor de revolte in het naai- en zeefdrukatelier
  • Schil aardappelen om de volgende lading wodka te laten gisten
  • Schuif aan bij het varkensspit om een stukje gebraden ham te proeven

Je kon ook swingen op de Russische liederen van Die Verdammte Spielerei, met een glaasje wodka, een zure augurk en wat koolsoep. Je kon je oren laten wapperen op de krachtige stem van de Russische Castafiore Natalia Ivanova, of een kozakkendansje doen met het Urga trio.

Bestorm de Handelsbeurs

Eenmaal de zon achter de horizon verdween, namen we stormend de Handelsbeurs in tijdens het overwinningsfeest. Met opzwepende dans- en rockmuziek, wodka, kaviaar en witte kool- en rode bietensoep, dat uitmondde uit in een orgie van vreugde. De wereld werd nooit meer dezelfde en de Handelsbeurs is voor eeuwig van jou.

Bekijk hier het achteraf-filmpje: